Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut at.

Har du lyst til å nyte en panoramautsikt over Suldalsvatnet og fjellene rundt?
På Energihotellet gir arkitekturen rammene for et spektakulært møte med naturen.

Rom og fasiliteter

Bilde av innredet rom.

Alle våre rom er innredet i minimalistisk stil avstemt til våre særegne arkitektur. På rommene er det utsikten til Suldalsvatnet som skal være i fokus. Du finner gode senger, dusj og TV på alle rom. Vi har én juniorsuite med egen sittegruppe og badekar. Vi har også et rom hvor det er tillatt med kjæledyr, og naturligvis tilbyr vi også rom med universell utforming. Vi har tilgjengelig barneseng. De aller fleste av våre 29 rom har panoramautsikt over Suldalsvatnet.

På grunn av Covid-19 situasjonen er det dessverre ikke mulig på nåværende tidspunkt for våre gjester å benytte seg av utendørsbassenget på Nesflaten.

Vi har også møte- og konferansefasiliteter tilgjengelig. Under Møte og event kan du lese mer om dette.

mat

Bilde av matopplevelser

På Energihotellet får du en matopplevelse som står i stil med omgivelsene. Vi bruker lokale råvarer som ørret/røye fra Suldalsvatnet, lam, kje fra Nesflaten og vilt fra Suldalsheiene.


I sommersesongen har vi dagens tre retters middag som serveres hver kveld kl. 19.30 for hotellets gjester. Hvis du ikke bor på hotellet kan det enkelte dager være mulig å spise middag hos oss - ta kontakt i god tid i forveien for bestilling av middag. Vi kan tilpasse oss til alle allergier, der det er gitt beskjed om på forhånd, og tar også gjerne i mot vegeterianere og veganere.

Om oss

Bilde av hotellets fasade.

Energihotellet er et familiedrevet designhotell lokalisert på Nesflaten i den sørlige delen av Fjord-Norge langs den indre ruten mellom Stavanger og Bergen, midt mellom Trolltunga og Preikestolen. 

Hotellet ble tegnet på 60-tallet av den anerkjente arkitekten Geir Grung og ble bygget som en del av Norsk Hydro sitt kraftanlegg, Røldal-Suldal Kraft. Arkitekturen består av bolighus, kraftanlegg og det som i dag er Energihotellet. Den markante betongbrutalismen bryter med det man forventer av byggestil i en vestlandsbygd.

Energihotellet er et hotell hvor lokal mat, industrihistorie, arkitektur og kultur står spesielt i fokus med Suldalsvatnet og de omliggende fjellene som bakteppe.

Her får du oppleve stilren norsk design og arkitektur, storslagen vestlandsnatur, unike aktiviteter og personlig service.

Hotellet er eid og drevet av ekteparet Gunhild Moe og Olav Lindseth. Gunhild har kunstbakgrunn og Olav har en bakgrunn fra samfunnsøkonomi. De er begge lidenskapelig opptatt av arkitektur og elsker å bo i Suldal og vise frem alt som området har å by på.

GAVEKORT
De historiske hotell og spisesteder tilbyr gavekort som du kan bruke på alle overnattings- og spisesteder tilknyttet kjeden. Du kan kjøpe dette gavekortet hos oss, eller du kan kan kjøpe kortet via De historiske. Du bestemmer selv beløpet (minimumsbeløp 500 kr), og gavekortet er gyldig i ett år fra det skrives ut. Kortet kan ikke innløses i kontanter. Mistet gavekort refunderes ikke.

Bilde av Røldal-Suldal Kraftanlegg.
Logo for De historiske hotel & spisesteder.
Icon. Pil opp